Female Vision

Vetcellen smelten weg door de zon!

Zit er op jouw heupen ook zo’n schattig laagje wintervet? Dan zou je echt eens wat vaker van het zonlicht moeten genieten. Behalve dat het je van je broodnodige gezonde dosis vitamine D voorziet laat het ook nog eens overtollige kilo’s verdwijnen. Nieuw onderzoek wijst uit dat vetcellen namelijk smelten door de zonnestralen. Dit hebben knappe koppen van de universiteit van Alberta in Canada ontdekt.

Je cellen slaan wanneer ze van de zon genieten namelijk minder vet op. Sterker nog, de zon zorgt er zelfs voor dat het vet oplost. Professor Peter Light, een van de auteurs van het wetenschappelijke artikel: “Als je de resultaten omdraait, dan kun je zeggen dat onvoldoende blootstelling aan zonlicht in het noordelijk halfrond leidt tot vetopslag en het feit dat veel van ons aankomen in de winter.”

Helaas is het nog niet duidelijk hoe vaak en hoe lang je in de zon moet gaan liggen om daadwerkelijk af te vallen. Daar is nog wat meer onderzoek voor nodig volgens Light. Deze ontdekking zou er goed voor kunnen gaan zorgen om dikke mensen en diabetespatiënten te helpen met medicijnen en een vorm van lichttherapie.

Het is puur toeval dat de professor, met de toevallig nogal toepasselijk naam, deze ontdekking deed. Eigenlijk was het Diabetes Instituut onderzoek aan het doen naar de manier waarop vetcellen insuline produceren als reactie op licht. Inzicht in dit proces zou diabetespatiënten kunnen helpen.

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *