Female Vision

Vandaag sterf ik…

“Vandaag sterf ik, zoals ik heb geleefd, in de koude schaduw ver weg van mensenliefde. Met een alles verterende pijn en een pikzwarte angst die zich in het diepst van mijn zijn hebben genesteld. Eeuwigdurende dagen in het hok samen met vele net als mij, de brandende zon, bijna geen water, geen voedsel en die diepgewortelde angst voor ‘hem, mijn baas’ die gaat komen. Het hield ons de koude nachten wakker en onze zielen scherp. Vandaag de dag dat ik sterf zal mijn dood niets anders dan mijn leven zijn.

Vandaag sterf ik terwijl ik alles heb gedaan wat van me werd gevraagd. Ik heb gerend harder dan ik eigenlijk kon. Mijn poten stram en de pijn brandde mijn lichaam kapot. Ik heb mijn baas gebracht wat hij van het leven ontnam, mijn honger een eeuwige vijand waar ik het van winnen moest, de straf was zoveel genadelozer dan de honger, nooit nam ik iets van wat de baas schoot. Nooit bleef ik weg, nooit stelde ik opzettelijk teleur… toch was ik nooit goed genoeg.

Vandaag sterf ik maar ik sterf niet alleen, ik sterf samen met mijn broers en zussen. Geboren op deze plek maakte het lot voor ons onvermijdelijk. Vandaag sterven we met 50.000 in stilte, zoveel mensen die dit weten, zoveel mensen kijken weg van wat ons wordt aangedaan, niemand wil ons leed zien.

Vandaag sterf ik terwijl ik mijn mama amper heb gekend. Dankzij haar weet ik wel wat liefde is, dankzij haar ken ik ook warmte, dankzij haar hield ik altijd hoop. Ik ruik nog steeds haar zoete geur, voel nog de troost en de warmte van haar gehavende vacht, zag ook de angst in haar ogen, al begreep ik toen nog niet waarom.

Vandaag sterf ik maar heel even was mijn wereld vol liefde, een gevoel waar ik mijn hele korte leven naar terug verlangen zou. Ik wist niet wat ik nu wel weet, mijn mama kende de schrijnende waarheid, al ontelbare keren was ze van haar kleintjes bestolen. Een man haalde mij bij haar weg, ik heb haar nooit meer gezien, ik hoor nog steeds haar gehuil, ik hoor het iedere nacht.

Het werd daarna nooit meer warm…”

Reacties (14)

 • Krijg er tranen van in mijn ogen.Maar zoals deze hond zijn er zovele.Maar dat kan de eigenaren geen barst schelen.Voor heel veel honden kan de dood ook een verlossing zijn.Voorbij zijn dan alle honger eenzaamheid en pijn.Al is dit niet de manier.Je moet bijjezelf denken wat het beste zal zijn voor elk dier

 • Je zou overal willen doneren en helpen maar overal ter wereld id leed van mens en dier hei s zoveel ik denk maar dan doe ik het in het klein mijn dieren schieten niets te kort als ik straks mijn ogen sluit weet ik dat ik mijn verantwoording heb genomen voor mijn dieren en soms pas ik op op een ander hondje dieren zijn bij mij altijd welkom

 • Rust zacht lieve zielen jullie gaan nu na mama aan de andere kant van de regenboog waar jullie weer samen zullen zijn en alle ellende en pijn zullen vergeten en niet meer hoeven te voelen wat de mens jullie heeft aangedaan rust zacht lieve zielen <3 <3 <3

 • Huub van Ravestyn

  En ik maar denken dat Europa een menselijke organisatie was. Een organisatie waar Waarden en Normen hoog in de prioriteiten staan. Waar Menswaardelijkheid( Dierwaardelijkheid) alomtegenwoordig is. Een plaats waar zulke dingen zomaar toegelaten worden, is menselijkheid ver weg. Wat een diepe ontgoocheling is dat. Wat een geluk dat Karma bestaat. Rust zacht vrienden…………………………….

 • Daniella Verheire

  Ik kan er niet bij geen woorden ervoor , ze doen zo hun best voor hun baasjes en zien dan nog eens af van het harde rennen dat ze moeten doen ook hun leven in welke omstandigheden soms is onbeschrijflijk. . Ze zijn niet waard zulke baasjes te hebben . Stop dat vreselijke dierenleed ,Er moet een einde aan komen . Ons zeker altijd en nog meer van ons laten horen tot er iets aan gedaan wordt . Rust zacht lieve zielen !!

 • Vreselijk dat dit nog steeds kan en dat er niets gedaan wordt vanuit de Spaanse overheid.
  Telkens weer moet ik huilen en breekt mijn hart in duizenden stukjes vooral als ik onze lieve galgo in de ogen kijk…. wat heeft hij meegemaakt? Kon hij maar even iets zeggen….
  hopelijk doet Europa snel iets aan deze gruwel!!

 • Hoe wreed kan de mens zijn. Hoe goed dat er meer mensen tegen in opstand komen. Zou er nog redding zijn, bewustwording. Het gaat niet alleen om de jachthonden, onze Mindy kregen we 2 december 2018 uit Spanje. Ze is geen uitgesproken ras, maar wel een superlief dier. Heel denkbaar,ze kruipt tegen ons aan alsof ze ons nooit meer kwijt wil. En geloof me ze raakt ons nooit meer kwijt. Willen jullie de petitie https://www.animalstoday.nl/petitie-verbied-jacht-met-galgos-in-spanje/#PETITIE delen en tekenen, bedankt namens alle honden en mensen met een hart.

 • Lieve galgo’s…in onze zielen is ‘liefde’ hetzelfde… ik zie jullie graag! Wellicht komen we mekaar ooit wel eens tegen… knuffel!

 • Lieneke van Rooijen

  Arme, arme dieren! Zulke lieve, zachtmoedige dieren die zo hun best doen en nooit een kans gekregen hebben op een dierwaardig bestaan! Blijft dit nu maar doorgaan? Kunnen de EU en dierenbeschermingsorganisaties hier nu niets aan doen? Economische sancties willen nog wel eens indruk maken. Niet meer in Spanje op vakantie gaan als statement zou misschien ook iets teweeg brengen. Span
  je: Land van zon zee en martelingen!

 • Maar o wee, als er ergens éën mens wat leed wordt aangedaan, staat de hele wereld op zijn kop.
  We zijn een bende hypocriete, egoistische, egocentrische en wrede beesten. En de weinige die deze titel proberen te overstijgen worden ook mishandeld, bedrogen en beduveld.
  Slaap zacht lieve schatten, ik weet dat jullie het nu beter zullen hebben, en ik wens dat diegenen die jullie dit leed betrokkend hebben mogen sterven met dezelfde pijn en verwaarlozing als deze waar jullie in geleefd hebben.
  ❤️ ❤️ 😢

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *