Female Vision

Vandaag is het: Naakt aan het werk-dag!

Heb ik dat, kan ik een keer volledig legaal in mijn blote niksie op mijn werk rond paraderen, is het mijn vrije zaterdag! Misschien ga ik toch spontaan een paar uurtjes werken, het is tenslotte vandaag Working Naked Day.

Wereldwijd trekken mensen vandaag hun kleren uit om deze dag te vieren. Maar deze dag is er niet alleen voor alleen voor om even ‘stiekem even het gereedschap van mijn mannelijke collega’s’ te checken. Nee dames, er zit zowaar een hele geschiedenis achter.

De oprichtster van deze bijzondere feestdag is de Amerikaanse Lisa Kanarek. Meer dan twintig jaar geleden nam ze ontslag van haar kantoorbaan om thuis te gaan werken. Ze hield het feit dat ze thuis was gaan werken lang geheim omdat ze bang was dat ze niet serieus genomen zou worden.

Acht jaar geleden is ze daarom begonnen met Working Naked Day. Daarmee wil Lisa duidelijk maken dat je je niet hoeft te schamen als thuiswerker. Sterker nog, je moet juist genieten van je vrijheid. Aangezien je lekker alleen thuis bent kun je dus met gemak de hele dag lekker in je blote billen rondlopen.

Lisa Kanarek schrijft op haar website dat iedereen de dag mag interpreteren en vieren op zijn eigen manier. Sommige thuiswerkers vieren het door hun werkplek even goed op te ruimen, om zo met een schone lei te beginnen. Juist weer andere werknemers zet het aan het denken om de stap tot thuiswerker te maken.

Maar als je dan echt thuis naakt gaat werken, heeft Lisa nog een tip: “Hou een badjas bij de hand. Niet iedereen, zoals pakketbezorgers of je nieuwsgierige buurman is op de hoogte van deze opmerkelijke feestdag.”

 

Tags: , ,

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *