Female Vision

Stierenvechter gedood door stier, moet ik dat erg vinden dan?!?

Vandaag is het dan één stier gelukt! Eén stier won het tijdens het gruwelijk sadistisch jaarlijkse schouwspel, waarbij onder de noemer ‘traditie’ honderden onschuldige dieren een doodstrijd ingejaagd worden. 

Een ongelooflijk oneerlijke strijd en nooit door het dier gekozen, de stier had geen keuze. 

En ondanks de overwinning zal het leven van de stier niet gespaard worden. 

Vandaag kwam bij een festival de Spaanse stierenvechter de 29-jarige Víctor Barrio om het leven.

Iets wat maar zelden voorkomt. De laatste matador die stierf tijdens stierenvechten was volgens de Spaanse media nog voor de eeuwwisseling. 

Dit was in 1985 en de matador die toen verloor was de Colombiaanse José Cubero Sánchez.

De media staat er nu vol mee met de dood van de jonge matador.

Verbazingwekkend genoeg staat er bij veel berichten boven aan: “de beelden kunnen als schokkend worden ervaren”. Is het raar dat ik dan denk: ‘hoezo schokkend? De stier leeft toch nog?’.

In de afgelopen vijf jaar zijn er alleen al in Spanje meer dan 53,000 stieren gedood tijdens stierengevechten. 

Ondanks dat Spanje in een economische crisis verkeert, heeft in deze periode de Spaanse regering toch nog even een bedrag van €2,8 biljoen aan subsidies voor de stierenvechtenindustrie verstrekt. Hoezo idioterie!?!

Bovendien heeft 72,1% van de Spanjaarden aangegeven dat ze geeneens geïnteresseerd zijn in stierenvechten.

Nee sorry, ik vind deze beelden niet schokkend, eerder zijn verdiende loon!

Reacties (4)

 • €2,8 biljoen aan subsidies voor de stierenvechtenindustrie verstrekt?????????????
  Laten ze daar maar eens mee stoppen, dan stopt het stierenleed vanzelf ook.
  En tja, die matador wist wat de gevaren waren, dus eigen schuld.

 • Dat is het echt toppunt. Wel EU gelden krijgen maar het uitgeven aan stierenmishandeling ? Dat doen ze in Roemenië ook. Subsidie krijgen om de overlast aan zwerfhonden te stoppen door middel van sterilisatie projecten, maar het geld voor iets anders gebruiken en het zwerfhonden probleem (dat idd heel groot is) wordt opgelost door mensen € 50,- te geven voor elke hond die ze naar een dodenshelter brengen. Daar worden ze NIET snel en humaan vergast of ze gaan dood van de honger en de kou. En dat is waarom er zoveel zwaar gecontroleerde en geënte hondjes door stichtingen aan Europa verkocht worden. Met dat geld worden naast voeding WEL sterilisatieprojecten opgezet. Maar zolang ze geld kunnen verdienen aan dierenleed doet niemand er blijkbaar iets tegen. Zo frustrerend ………………….

 • Sorry hoor misschien niet op deze site thuis als man, zocht iets op de zoeksite over of stierengevechten al is afgeschaft, maar blijkt nog steeds door te gaan helaas.
  Het blijkt maar weer dat die Spaanse regering vol zit met sadistiten, een sadistisch spel kiezen, boven de echte belangen van het volk (zelfs in crisis), of boven direnbescherming, stelletje gekken allemaal!!! Sinds ik heb gehoord een paar jaar geleden dat mijn vader vroeger op vakantie naar stierengevechten is geweest (en met veel plezier en lachen vertelt hij het), is mijn vader mijn vader al helemaal niet meer, ik walg nog meer van deze klotevent sinds ik dit weet, een echte sadistische narcist, voor mij is en zal het altijd een vreemde man blijven. Dit voor hem stierenvermaak verklaard ook zijn vlagen van klappen en geweld naar mij vroeger.
  Ik hoop dat deze stierenvechters allemaal keihard gedood worden door de stier en dat de stier blijft leven, en anders mogen ze de vechters zelf rustig langzaam maar hard martelen, geen enkel probleem zou ik daar mee hebben!

  Het is te gek voor woorden dat dit soort dierenleed praktijken tegen weerloze wezens in deze tijd nog kunnen bestaan, ik vindt dit zelfs nog erger dan kindermishandeling, dat bewijst maar weer eens wat voor soort machthebbers we in deze wereld hebben.

  Dus beulen, LAAT LEVEN DE DIEREN in de toekomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *