Female Vision

Steunbetuiging voor zwaar mishandelde ober in Praag!

Ik schaam me diep.

Tot nu toe verkondigde ik altijd vol trots dat ik Nederlandse ben, zelfs toen we voetballend ten onder gingen. Nooit eerder had ik er moeite mee om mijn oranje/rood, wit, blauwe hartje te tonen…tot onlangs het incident in Praag.

Een laffe groep dronken mannen uit Nederland vonden het nodig om in Praag een ober het ziekenhuis in te trappen. Nadat ze werden aangesproken op onbeschoft en asociaal gedrag op een terras in het hartje van Praag, vonden deze mannen het kennelijk te rechtvaardigen om daar met zijn allen op de ober te duiken. Zelfs toen deze weerloos op de grond lag schopte de lafaards op hem in. De laaghartige aanval is gefilmd en de misselijkmakende beelden gingen viraal.

Helaas is dit niet de eerste keer dat een groep Nederlandse mannen onder invloed van drank zich walgelijk laag en lag gedragen in het buitenland, denk maar aan de voetbalsupporters laatst in Rome.

Wat is dat toch dat sommige mannen dat ze zich meestal onder invloed van drank en wanend in de anonimiteit van het buitenland gedragen als ware gewetenloze hufters?!

Op de Facebook pagina van het restaurant alwaar de ober werkt staat de zware mishandeling van de ober genoemd. Bijzonder genoeg staat nergens genoemd dat het een groep Nederlanders betrof. Een nobel gebaar waar ik niets minder dan respect voor heb…al verdiende deze groep dit mooie gebaar niet.

De ober ligt nog steeds op de intensive care, zijn collega’s nemen zijn diensten over en storten zelfs geld naar zijn gezin.

We zijn een klein land maar hoe mooi zou het zijn als wij, Nederlanders die net als ik deze walgelijke laffe daad openlijk veroordelen, de ober een gebaar van ons medeleven tonen.

Daarom deze oproep, laten we massaal een kaart sturen waarin we de zwaar mishandeld ober beterschap wensen. Zodat alle betrokkenen van dit tragische incident weten dat wij als Nederlanders meeleven en niet staan achter hetgeen helaas door onze landgenoten is gedaan.

De kaart kan naar:

Polpo
Bar & Restaurant by Kogo

Vladislavova 2121/22

110 00 Praag, Tsjechië

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *