Female Vision

Oproep aan de touristen op Santorini: Blijf van de ezels af, jullie vermoorden ze!

Santorini, een mooi prachtig eiland wat inmiddels bij toeristen weer populair is om heerlijk naar op vakantie te gaan. En als toerist ga je dan uiteraard je vakantie-plekje heerlijk verkennen. Vooral doen hoor mensen! Op de scooter, huur een leuke cabrio of ga lekker je all inclusief eraf wandelen maar GA NIET OP EEN EZEL RIJDEN!
Deze arme dieren worden maximaal uitgebuit en deze ‘leuke toeristen ritjes’ vermoorden deze ezels langzaam maar zeker. De ezels moeten in de volle zon, zonder water vaak de meest ongaanbare routes afleggen met soms onacceptabele toeristen op hun rug.

Wanneer ze dan na jaren trouwe dienst niet langer meer inzetbaar zijn vanwege verwondingen en blessures, gooien de eigenaren sommige dieren zelfs van een klif de zee in. Er wacht de dieren een brute dood als bedankje voor een leven lang leiden.

Dus lieve toeristen, als je iets aan dit onacceptabele dierenleed wil doen, stap dan NIET op een ezel!
Female Vision
Female Vision
Foto’s: Facebook June Corbett Newbey

Tags: , , ,

Reacties (18)

 • Schandalig zou moeten verboden worden
  Dit is puur dierenmishandeling
  Het is aan de toeristen om hier een eind aan te maken
  Meer in de media brengen zodat mensen er van bewust worden wat ze die ezeltjes aandoen 😰😰😰

 • Zo enorm te doen met deze dieren. Begrijp echt niet dat toeristen dit niet zien. En die wond!!! Verschrikkelijk. (Maar willen jullie aub het woordje leiden in dit geval veranderen in lijden zoals denk ik de bedoeling is)

 • vermijd aub het leed van de dieren…… jullie houden zoveel van je huisdier,…wel als je hond o.d je nog eens knuffelt , sluit dan je ogen en denk dat het een dier is dat mishandeld word

 • Vreselijk om de ezels te belasten voor een ritje (met dikke/zware mensen.)
  Als je hart op de goede plek zit dan wil je dit toch niet, ga lekker lopen !
  Huur en fiets of zo.
  Er is al zoveel dierenleed 😞

 • 45 jaar geleden was dit al zo! De boot kwam “beneden” aan en de toeristen hadden de keus: met je koffer op een ezel, of de steile helling oplopen. Ik had een rugzak en liep.

 • how can you want to do this to an animal , why ?

  have they do something to you ?

  please stop hearding animals on this world , they are not here for pleasering people this way.

  hope the whole word are stopping hearding animals on this world. it would be time NOW !

 • Laat de ezels met rust, het zijn gewoon dieren die een dierenleven moeten lijden. Dus lekker in een weiland staan. Lekker grazen en lopen in de wei. En af en toe een wandeling maken met kinderen maar niet op hun rug. Kom op zeg want laten we wel wezen van die papzakken op die tere rugjes kan echt niet. Laat die ezels met rust.

 • puur rauw en scherp? goed
  ezels horen van nature in een subtropisch klimaat; dus droog, rotsig, niet al te rijk voedsel als weilandgras en dergelijke, maar droge grove grassoorten, struikjes en ander taai spul
  ezels kunnen lang zonder water en drinken doorgaans maar 1 a 2x per dag en niet zoals kamelen zoveel, maar komt in de buurt
  een ezel is, net als bijvoorbeeld de hond, gek op iets doen met andere (ezels & mensen), ze zijn al millennia lang de hulp voor vervoer van goederen en mensen, zowel als trekkracht en pakezel
  volwassen! ezels kunnen zonder enkel probleem de helft van hun eigen gewicht dragen, dus een gemiddelde volwassen ezel heeft geen problemen met het dragen van een normaal geproportioneerde volwassene (dus niet zo’n dikke dame als op de foto)
  ezels die alleen zijn/staan hebben grote kans te sterven (babies trouwens ook, al krijgen ze eten drinken kleding en verschoning)
  ezels op een sappig weiland krijgen ernstige gezondheidsproblemen (vetopslag in de nek waardoor vergroeiingen ontstaan bijvoorbeeld) en de hoeven kunnen zo niet natuurlijk slijten
  ezels kunnen goed tegen de hitte zoals ze ook volledig waterdicht zijn
  ezeltjes zijn extreem makkelijk te misbruiken, hebben een lagere status dan paarden terwijl ze eigenlijk veel makkelijker te verzorgen zijn

  de ezel is een miskent dier

  prima; dit artikel, en de oproep niet zo’n tochtje te doen vind ik ook heel goed
  maar jammer dat het gebracht wordt dat het alleen daar gebeurt, de schrijnende toestanden voor ezeltjes is wereldwijd een probleem, ook in Nederland en dan denk ik aan alle dierenleed overal en toch die enorme vleesconsumptie die nauwelijks afneemt (cijfertjes CBS)

  laat het dier het dier zijn, laat het (samen)werken, geef het een natuurlijke leefomgeving, geef het iets meer te doen dan in de wei staan om het gras kort te houden, ezeltjes zijn slim en leren graag

 • Er wacht de dieren een brute dood als bedankje voor een leven lang leiden. Moet zijn LIJDEN…… Leiding met ei is leiding geven…. LIJDEN met een “lange ij” is wat die stakkers moeten ondergaan.

 • Gelukkig waren mijn ouders 30 jaar geleden hier al van bewust.
  Ik en mijn zus als 6 jarige wilde ook graag op zo’n ezel, maar mijn ouders hebben mij en mijn tweeling zus toen verteld dat dit zielig was en dat we gewoon gingen lopen.
  Mensen moeten meer bewust worden van het dierenleed dat zich afspeelt in toeristische plaatsen en dan heb ik het niet alleen over deze arme ezels, maar ook andere dieren die worden gebruikt om toeristen aan te trekken.

 • 32 jaar geleden was het idd ook al zo. Door hoogtevrees durfde ik niet met de kabelbaan omhoog. Ben na een paar minuten van de ezel afgesprongen en naar boven gelopen. De ezels worden eenmaal boven weer met een hele kudde naar beneden gejaagd..echt opgejaagd. Echt dierenleed!!!! Ik kwam ze tegen velen tegelijk tegen..was eigenlijk best gevaarlijk dart ik daar liep. Stop dit dierenleed en laat alle toeristen met de kabelbaan omhoog gaan, en alle dieren met rust. Zij verdienen ook een waardig bestaan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *