Female Vision

Ontroerend filmpje van dappere jonge vrouw die haar geheim onthult.

Vaak blijven de dapperste onder ons verborgen voor de buitenwereld. Ze doen hun nobele daden in de schaduw, zonder erkenning en winstbejag als drijfveer. Ze zijn in deze wereld nu een zeldzaamheid.
Maar deze prachtige dame deed iets waanzinnigs dapper juist voor het oog van heel de wereld. De reden is niet zoals die van velen, niet voor de likes en niet met een guitig filtertje. Niet om te voldoen aan wat social media ons laat denken hoe we er moeten uitzien.Milendi (Browny) Raphael zo heet ze, pas 25 jaar oud. Toen ze 5 was werd bij haar de ziekte Alopecia geconstateerd. Het toenmalige prachtige meisje verloor haar mooie lange zwarte lokken. Al twintig jaar probeert ze haar kaalheid te verbergen, een geheim wat haar al twintig jaar intern verscheurt. Ondanks haar diepgewortelde angst dat de wereld haar kaalheid zal zien, vertelt ze in dit filmpje ontroerend openhartig over haar ziekte. Bij iedere seconde die ik kijk groeit mijn diepe respect voor deze dappere vrouw. Wanneer ze haar pruik afzet, haar grootse angst in al haar kwetsbaarheid  aan durft, is ze in mijn ogen één van de sterktse en mooiste vrouwen die ik ooit heb gezien.

Lieve Milendi, bedankt voor deze kostbare onzelfzuchtige daad die mij en zoveel anderen weer even laat zien waar het allemaal echt om gaat…je bent prachtig!

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *