Oeps, schoenzolen met hakenkruisprofiel uit winkels gehaald!

Tja, wanneer er sneeuw blijft liggen worden ineens hele andere zaken zichtbaar! Ook een pijnlijk foutje van schoenenmerk Polar Fox.  Het merk lanceerde onlangs een nieuwe schoen. Op zich niks mis mee tot dat een gebruiker van Reddit opmerkte dat het patroon van de zolen hakenkruisen achterlieten op de grond.

De foto met het profiel van de schoen werd gedeeld op Reddit en ging viraal. Vanzelfsprekend ging het internet aan de haal met de ‘favoriete schoenen van de führer’, aldus een redditor. Ook werden de recensies op Amazon bestookt met satirische reacties: ‘Ah, deze schoenen passen precies bij mijn panzer’, of ‘Ordered Das Boot in size nein! Did not fit! So infuhrerating!’

De fabrikant kon ook niet anders dan de schoen uit de markt te halen. Ook heeft het verantwoordelijke bedrijf Conal in een open brief spijt betuigd en beklemtoond dat er geen opzet in het spel was. Er moet ergens een vergissing zijn gemaakt bij fabrikanten in China, aldus de schoenenproducent.

In delen van Azië wordt de swastika (hakenkruis) gezien als een boeddhistisch teken en niet meteen als het symbool van de Duitse nazi’s.

Foto:Reddit

Female Vision

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *