Female Vision

Nederland is er klaar mee, zondag grote demonstratie tegen het leed dat ‘Oostvaardersplassen’ heet!

Al jaren is het een terugkomende schrijnende kwestie, een onverteerbaar leed wat de Oostvaardersplassen heet. Iedere winter sterven er honderden dieren een pijnlijke langzame onacceptabele dood.

Deze dieren, bij elkaar gezet op een afgesloten stukje Nederland lijden maandenlang gruwelijk honger alvorens de verantwoordelijke voor dit drama, de bobo’s van Staatsbosbeheer hun vaste truckje doen: roepen dat het ‘de natuur’ is en vervolgens duizenden kansloze dieren laten afschieten.
Nee, niet bijvoeren wat de rest van dier-houdend Nederland wel doet. Nee, niet de onnatuurlijke groei van de dieren daar reguleren middels bijvoorbeeld neutralisatie.
Ze schieten de uitgemergelde dieren zonder pardon af en roepen vervolgens met een volledig misplaatste valse empathie dat ze de dieren daarmee onnodig lijden besparen.
Het tragische onverteerbare feit is echter dat de dieren voorafgaande aan deze dood al maanden intens hebben geleden.
De soldaten van Staatsbosbeheer schieten tenslotte alleen maar die dieren af die waarneembaar aan het lijden zijn. Oftewel, de broodmagere verzwakte dieren die al maanden vechten om te overleven wacht alsnog de dood.
Maar Nederland is nu echt klaar met dit onacceptabele dierenleed en pikt het niet meer!!
Niet alleen de volgens Staatsbosbeheer naïeve onwetende burgers maar zelfs de boeren uit hele land komen in actie! Ook hebben veel dierenartsen en andere in deze kwestie deskundige mensen ernstige kritiek op het beleid wat Staatsbosbeheer nu hanteert. Zelfs bekende Nederlanders verzamelen hooi voor de stervende dieren.
Uiteraard is het bijvoeren van de dieren nu noodzaak maar het is ook tijd dat Nederland aan Staatsbosbeheer laat weten dat we dit niet langer accepteren!
Daarom is er zondag om 12 uur een demonstratie bij de Oostvaardersplassen. Samen kunnen we dit leed stoppen!
Bijgaand een link met meer info en daar kan je je aanmelden.
Dus lieve mensen, kom alsjeblieft massaal zondag! Samen kunnen we het verschil maken.
Foto: Facebook
Voor mensen die de link niet kunnen openen.
De lokatie is:
12.00 uur verzamelen bij Staatsbosbeheer Oostvaardersplassen aan de Kitsweg 1, 8218AA te Lelystad.

Reacties (48)

 • Christ kaanters

  Ik kan er niet van slapen, dit is het auswitsch voor dieren , bij Staatsbosbeheer werken onwaardige mensen , elders in het land gaat men voor miljoenen ecoducten bouwen voor miljoenen , en hier sluit men dieren op zonder onder komen en eten , commentaar op de andere landen als zouden ze dieren mishandelen , en hier uit naam van de koning , dieren laten verhongeren, schande , dit MOET stoppen en niet volgende maand maar NU .

 • Pieter v d water

  Voordat de winter begint een groot aantal dieren afschieten zodat de rest niet hoef te lijden
  Maar dan krijg je daar weer gezeik over
  Nederland is een groot zeik land geworden
  En sociaal media verergert het alleen maar

  • Nee Pieter. Die dieren moeten gevoerd worden, of daar weggehaald worden. Want die grond is niet geschikt voor hen, zeker niet voor zo`n grote kudde. De `natuur` krijgt geen kans meer om deze dieren te voorzien van eten, want er zitten er gewoonweg teveel. SBB heeft gefaald in hun plan, maar houden de hakken in het zand, omdat ze geen gezichtsverlies willen lijden. Dat doen ze toch wel, maar beseffen het nog niet. Ze hebben daar wat dieren neer gepleurd, zonder natuurlijke vijanden, en zonder dieren te neutraliseren, plus een hek er omheen. Ze kunnen geen kant op, terwijl ze het eten ruiken en zien aan de andere kant van het hek. Schande, dat zoiets gebeurd in een welvarend land als Nederland.

    • A jij spoort dus echt niet, Pieter geeft de enige goede manier aan om dit in te perken, er zijn er gewoon veel te veel. Roepen dat hij moet moet worden afgeschoten geeft aan hie ver deze discussie is doorgeslagen met nitwits die iets roepen

  • Partij voor de Dieren bestond nog niet eens toen dit zo werd bedacht en geopen. Ze proberen al jaren om dingen te veranderen voor de Oostvaardersplassen maar de overige partijen vinden het allemaal prima gaan. Kijk maar even op de site van PVVD, voordat je iets roept…

 • Geacht m,

  Ik wil mijn aanmelden voor de demonstratie van zondag
  Maar mogelijk is deze site geblokt want dat is niet mogelijk

  Mvg iris samsom

 • Is dit as zondag ? Dan staan alle gegevens hierboven verder al vermeld
  12.00 u verzamelen bij Staatsbosbeheer oostvaarders plassen aan de kitsweg
  8218 AA Lelystad !!

  Als er niets tussen komt ben ik er bij iig!!!

  Ook IK lig er van wakker en me schuldig te voelen in mijn warme bedje nl 😔😕😪😪😪

 • Gewoon voeren. Dieren hebben ook gevoel. Wij lijken wel beesten zo . In het voorjaar dan maar dieren over brengen naar andere gebieden maar er moet nu echt gevoerd worden. Te schandalig voor worden dat deze dieren worden opgeofferd omdat het project is mislukt . Droevig gesteld met Nederland op deze manier .

 • Nederland is te klein voor dit soort “natuurgebieden”, omdat er een hek omheen staat, kunnen de dieren niet migreren op zoek naar voedsel. Bovendien hadden ze na moeten denken voor dit alles werd gerealiseerd, dieren planten zich nou eenmaal voort en als de populatie weg kan trekken, zou het nog acceptabel zijn,maar dat kan nou niet. Nederland is te klein en te volgebouwd, om dit soort sieren vrij te laten rondzwerven. Ik vind dat alle grote grazers uitgezet moeten worden in gebieden waar ze wel het voedsel en de ruimte hebben en zich kunnen verplaatsen, zonder dat ze tegen worden gehouden door een hek.
  Laat de Oostvaardersplassen voortaan over aan de vogels, die kunnen wegvliegen als het voedsel schaars wordt. Dit had nooit gerealiseerd mogen worden, de dieren zijn de dupe, het is diep en diep triest,😡

 • Dit is echt onacceptabel dat wij mensen er zo over denken. Het zijn wilde dieren die voor zichzelf zorgen in de wildernis is het nou eenmaal zo dat de zwakkere dieren sterven en de sterkere blijven leven.

  • Volgens mij spoor jij niet ?? Dit is geen natuur … door de “mensen” daar neergezet achter hekwerk !!! Kunnen nu niet eten en drinken . Ik zou jou graag een maand opsluiten in een bunker zonder eten , drinken , licht en verwarming , zie maar hoe je het red , is de natuur toch ? 😡😡

 • Er kan niet genoeg gedemonstreerd worden tegen deze dierenhongerdood Dierenopsluiten en zoek het maar uit. Staatsbosbeheer dit is dierenmoord!!! De volgende demonstratie tegen deze moordorganisatie!

 • Aan mevr. Michelle : de Oostvaardersplassen is GEEN wildernis. In het wild kunnen dieren vertrekken naar betere omstandigheden. Hier staan hekken om ! Het is een concentratiekamp voor dieren die met geen mogelijkheid kunnen ontsnappen en vroeg of laat de kogel wacht. U moest zich schamen !

 • Sjoukje lukassen

  Het is schofterig. Wat nu gebuert. ,het is verdomme toch geen oorlog, hoe halen ze het inhun hersens deze zogenaamde heren terwijk ze allemaal hun buik rond eten deze dieren zo te latenlijden
  Dit moet stoppen geef die stumpers eten.,

 • Het dierenleed dat word veroorzaakt door ons dagelijks stukje vlees is nog 10 maal erger, maar ook dit valt niet goed te praten: het bewijst maar weer hoe de mens met dieren omgaat

 • Misschien is het een idee om de mannetjes te castreren? Dit om over populatie tegen te gaan. Lijkt mij toch humaner dan laten verhongeren.

 • Staatsbosbeheer…wat een schande. Hop, hekken rond de dieren. Die kunnen er niet uit. Prikkeldraad rond de natuur, wij kunnen er niet meer in. Is dat nu educatie hoe om te gaan met onze omgeving? Leer mensen omgaan met ipv ze buiten te sluiten. Paaf, SBB staat alwéér achter op punten……tijd voor nieuw en ander beleid!

 • Deze ellende moet hoe dan ook stoppen. Ik woon in Lelystad, en zie al jaren met lede ogen vanuit de trein naar Almere hoe dit gebied steeds kaler en troostelozer wordt. Volledig kaalgevreten, de steppe van Verweggistan in Nederland,.
  Het is de absolute wilderNIX.
  Een oplossing is niet makkelijk te bedenken. Het moet op een diervriendelijke manier, dat is zeker. Zeker is ook, dat het veel geld gaat kosten. De eerst verantwoordelijke is SBB, dus die kan betalen. Gaan ze failliet, opheffen die club.
  De Nederlandse Staat, dus de belastingbetaler, zal de rest moeten ophoesten. Het is niet anders.

 • Als je stament wilt maken..
  Gebruik dan ook foto van de situatie nu, en niet 1 van een paard dat in het voorjaar lekket in de modder ligt te spelen.
  Maar zoals jullie het nu willen laten overkomen dat het stervende is..
  Erg makkelijk manier van scoren en zieltjes winnen..

 • DIT IS DE BEDENKER VAN ALLE DIERENLEED

  WEES EEN KEREL EN KOM UIT DE KAST

  Franciscus Wilhelmus Maria (Frans) Vera (Amsterdam, 4 juni 1949) is een Nederlands bioloog en natuurbeschermer.

  Van 1970 tot 1978 studeerde Vera biologie aan de VU in Amsterdam. Hier onderging hij de invloed van prof. L. Vlijm, dierecoloog.[1]

  In 1979 werd Frans Vera benoemd tot medewerker ‘waardevolle agrarische cultuurlandschappen’ bij de Inspectie Natuurbehoud van Staatsbosbeheer. Later werd hij medewerker ‘natuurontwikkeling, grote eenheden natuurgebieden en grote wateren’ op het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

  Vera was ook werkzaam bij de Landbouwuniversiteit Wageningen (tegenwoordig WUR) en de Stichting Natuurlijke Processen.

 • Ik hoop dat deze ecoloog zo dapper is om zondag as. zelf te komen uitleggen hoe hij dierenmishandeling heeft kunnen ” verkopen ” bij zijn werkgever Staatsbosbeheer.

  En hoe hij dagelijks toch nog in zijn spiegel durft te kijken…

 • een mislukt project hand in hand met veel dierenleed. In stand gehouden door mensen die niet meer zijn dan een natte wind. Geen gast in deze ambtelijke theekrans die met zn vuist op tafel slaat dat deze situatie buitengewoon misselijkmakend is en getuigt van onwetendheid, lafheid, en hooghartigheid. De studie aan de universiteit stelt dus niet zoveel voor anders had het wel anders uitgepakt. Al die deskundigen die hoog op het paard draven, hebben dus toch niet zoveel verstand van zaken.
  Het feit dat je je macht misbruikt om boetes uit te delen aan mensen die de moeite nemen om dieren niet op een gruwelijke manier te laten sterven, maakt voor mij… verantwoordelijke van ssb dat jullie niets meer zijn dan slappe piemels. De dieren dienen zo snel mogelijk bijgevoerd te worden. Neem even gewoon je verantwoordelijkheid.

 • Aan Marcel zeker geen hoogVliegertje,

  Als je een statement wilt maken… pff

  Jongen.. hoeveel foto’s of informatie heb jij nodig?

  Heb je misschien hulp nodig met een plaatjesboek.
  Zieltjes winnen, flikker toch op man

 • mm scheidweiler

  nou ze moeten maar eens die beheerders achter die af gesloten ruimten zetten er ook niet naar om kijken en dan kijken of ze naar deze dagen de conclusie kennen trekkken van ja de mensen hebben gelijk dit is gewoon martelen zijn het mensen die in de oorlog hebben moeten strijden om mens en dier in veilig moesten helpen nou daar lijkt het nu niet op het zijn nu gewoon dieren buelen laf en gemeen

 • mm .scheidweiler

  droevig en heel veel triest ik zou zeggen sluit die beheerder op in een vrieskist want dit is het toch wat hij of vele ook met de dieren doet afschuelijk dit zijn geen dieren lief hebbers ik geef mijn beesjes liefde en geluk ik heb mijn hondjes zo biezo die drie dagen heel niet naar buiten gedaan oke allleen achterom maar met de vijf minuten weer binnen maar dit is gewoon laf en gemeen

 • Ze moeten in het najaar de beesten halveren, en naar een ander grondgebied drijven bv richting de veluwe, ruimte et eten zat. Dan blijft er voor de dieren in de Oostvadersplassen meer voedsel over,

 • Demonstreer zondag en eis een verbindings route naar de Veluwe en andere gebieden!
  Er ligt een plan voor een wildroute! Zie bericht uit 2012, deze moet er komen! En ja boeren verliezen grond om te verbouwen. Niet zo erg voor de natuur!
  Daar moeten ze maar mee leren leven! Krijgen ze vast een mooie prijs voor!
  Schelden helpt niet, we moeten ons hard maken voor de WILDROUTE !

 • Prachtdemonstratie die recht uit het hart kwam.

  Nu nog de daders in het bankje !

  Ondermeer de bedenker van dit alles – drs. Frans Vera van het Staatsbosbeheer – maar eens goed doorvragen bij Jinek of Tan (nu het nog kan). Verstop je niet achter de schermen en kom uit de kast !

  En waar blijft Dierenbescherming ? Ook al ingepakt door de ambtelijke ecologen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *