Female Vision

Mensen met acne krijgen eerder een depressie!

Heb je al de dikke pech dat je acne hebt, blijkt nu uit onderzoek dat de kans op een depressie dan ook nog eens groter is…lekker dan. Het grootste risico op een depressie loop je in de eerste 5 jaar nadat de acne eigenlijk net begonnen is.

Onderzoekers hielden 124.427 mannen en vrouwen met acne en maar liefst 1.731.608 mensen zonder acne voor een periode van vijftien jaar in de gaten. Dit was afgelopen woensdag 7 februari 2018 te lezen in de British Journal of Dermatology. De groep mensen die werden onderzocht waren tussen de 7 en 50 jaar oud.

De mensen met acne waren voornamelijk jonge vrouwen die niet rookten en met een hogere sociaal-economische status. Zij dronken wel vaker alcohol en/of hadden overgewicht.

Van de onderzochte mensen met acne bleek dat  zo’n 18,5 procent kampt met een depressie. Van de mensen zonder acne was dat maar 12 procent. Het risico op een depressie is in het eerste jaar het hoogst, dan neemt de kans op de mentale ziekte met een gigantische 63 procent toe. Over waarom dit zo verschilt tussen de beide groepen zijn de onderzoekers nog niet over uit.

Tags: , ,

Comment

  • Gewoon dom geklets dat acne met hoge of lage opleiding acne krijgen.
    Men moet eens mknder onderzoeken doen dan word meer als de helft vd mensen angst aangejaagd.Daaruit ontstaan ook veel depressies en het zit ook vaak in je.En komt eruit door verschillende omstandigheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *