Female Vision

Leeuwin doodgebeten zielig? Nou uhm NEE!

Verbaasd, verbolgen en vertieft! Dan heb je met stip de drie eerste emoties die oppoppte bij het lezen van de reacties op het bericht van de leeuw die een leeuwin dood beet. 

Verbaasd over de reden van het verdriet die mensen massaal uiten over de dood van de leeuwin. Tuurlijk hartstikke zielig maar bij lange na niet zo verschrikkelijk triest als zo’n prachtig majestueus en machtig dier in gevangenschap laten leven. Ze samengevoegd op een postzegeltje aan ruimte te proppen, ze van alle instincten weg te proberen te houden om ze dagelijks aan idioten te showen. Dat is pas echt zielig!
 
Verbolgen over de totaal ongepaste reacties omdat het volgens ineens de vele leeuwenkenners die Nederland kennelijk heeft: “gewoon de natuur is”. Nou nee stelletje mafklappers, het is allerminst de natuur! Kijk vooral eens naar een aflevering van National Geographic om te kijken waar leeuwen normaal zelf kiezen te gaan wonen. En zoek dan even de verschillen tussen hun natuurlijke habitat en het slappe aftreksel waar wij ze heen dwingen en vervolgens levenslang opspluiten.
 
En vertieft omdat wij mensen nog steeds maar niet schijnen te begrijpen dat een dierentuin geen omgeving is voor héél véél wilde dieren. Prachtig hoor dat we nu allemaal ‘agossie’ en ‘wat sneu’ roepen terwijl wij indirect de dood van deze machtig mooie leeuwin op onze naam hebben.

Tags: , , ,

Reacties (2)

  • Gelijk heb je. Wilde dieren horen in de natuur. Echter ben ik toch voorstander van dierentuinen. En ik leg je uit waarom: We zijn als mens verwondert door het mooie leven hier op aarde. We graan gretig op zoek naar de mooiste plekken, de meest bijzondere natuurfenomenen en we willen wilde dieren spotten. Volgens mij zit dit in ons instict. Op dit moment verzamelen we de wilde dieren op 1 plaats, waar mensen naartoe gaan. Stel nu even de inverse situatie voor: mensen gaan op locatie om dieren te spotten. Ik vermoed dat dit zal gebeuren , indien dierentuinen de deuren zouden sluiten. ‘Eens een leeuw of een olifant in het echt zien’, zou sneller op onze verlanglijst staan. De ecologische impact van reizen met het vliegtuig naar de dieren heeft een grotere impact op de (globale) fauna en flora dan dieren in de dierentuin. De mensen die daar werken doen echt oprecht hun best de dieren te verzorgen. Daar waar dieren in het wild kunnen sterven, zullen ze hier op hun honger blijven zitten op vlak van territorium. Het is in beide gevallen een spijtige zaak. Echter mogen we niet verzuren: Dit is realiteit en leren uit gebeurtenissen is belangrijk en zo dierentuinen nog meer diervriendelijk maken. Ik ben ervan overtuigd dat een kunstmatige omgeving voor dieren niet persé negatief is. Ook wij leven niet meer in de natuur en kunnen perfect gelukkig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *