Female Vision

Last van stress? Snuif dan aan het shirt van je lief!

Heb je de laatste dagen last van een zeikende collega? Of is je baas op vakantie en moet jij ineens dubbel zoveel werk doen en stress je als een malle? Niks yoga, kalmerende thee of twee flessen rode wijn! Het enige wat je bij stress moet doen is aan het bezwete T-shirt van je lief gaan snuffelen. Volgens een psychologisch onderzoek, gepubliceerd in the Journal of Personality and Social Psychology is dat top voor je gezondheid.

Voor het onderzoek hebben ze 96 dames aan een stresstest onderworpen. De vrouwen moesten tijdens de test aan drie verschillende soorten T-shirts ruiken: één ongedragen, een door hun partner gedragen shirt en een gedragen shirt door een vreemde.

Nu komt het want wat bleek? De vrouwen die even goed de lucht van het T-shirt van hun lief opsnoven, voelden zich minder gestrest.

Het stresslevel bij het ruiken aan het T-shirt van een vreemde nam vreemd genoeg juist toe. „Wij zijn als mensen voorgeprogrammeerd om op onze hoede te zijn voor gevaar, waardoor een geur van een onbekende dit effect teweeg kan brengen”, aldus hoofdonderzoekster Hofer.

Dus als het je nou allemaal een beetje teveel wordt, gewoon even naar de wasmand gaan en aan het sportshirt van je lief ruiken.

 

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *