Female Vision

Jager poseert met doodgeschoten kat!

Jagen…ik snap er weinig van. Bizar hoe sommige mensen genot halen uit het doden van een dier. Wat ik wel weet van jagen is dat het op wilde dieren moet gebeuren. Dat is namelijk ook hetgeen de boswachters van Staatsbosbeheer roepen: “het is wild”. 

Maar de definitie van wild is ook bij de dieren op de Oostvaardersplassen een behoorlijk discussiepunt. Normaal kunnen dieren namelijk weg, vluchten bijvoorbeeld.
Deze jager rekt de definitie nog een stukje verder op. Kennelijk doet de drift dieren te doden dat met sommige mensen.
In zijn blog over jagen poseert hij vol trots en met verontrustende enge blik in zijn ogen, de door hem geschoten kat.
In de tekst daaronder legt hij nog wel uit dat het een wilde kat was, kennelijk is het dan ok.
Hopelijk wonen er geen kinderen met ADHD bij deze mafklapper in de buurt, die schijnen ook best wel eens wild te kunnen doen.
Female Vision
Mochten jullie nou meer van zijn werk willen zien, lees dan hier zijn blog:
Foto: www.eduardsjagenvissen.nl

Tags: , ,

Reacties (13)

  • Verwilderde katten doden weidevogels, haasjes, etc zonder ze op te eten. Iedereen kent wel de kat die ’s avonds door het kattenluikje binnenkomt met een vogeltje in zijn bek. Wil je bio-diversiteit houden dan moet je de overtallige wilde katten afschieten. Dus je dood een kat om veel andere levens te sparen.

  • Het gaat hier niet om een wilde kat want dat is een beschermde diersoort, het is een verwilderde huiskat (zwerfkat). Lopen er tussen de 150.000 en 1.2 miljoen van in NL. Voor een groot deel afgedankte huiskatten van mensen die… vul maar in. vervolgens vreten deze verwilderde katten het halve landschap leeg aan zang, weidevogels, jonge haasjes fazanten, patrijzen, eekhoorns en ander wild. De (al dan niet verwilderde) huiskat is de grootste boosdoener qua sterfte van o.a. zangvogels blijkt uit Amerikaans onderzoek. Huiskatten doden niet alleen om te eten. Daarom mag de verwilderde kat gelukkig in een deel van Nederland bejaagd worden. Het ziet er niet altijd leuk uit en roept emoties op. Die emoties worden ook opgeroepen door mensen die hun huisdier maar in de polder dumpen of de tuin van de buren leeg laten eten. Maar die mensen blijven graag anoniem. Respect voor deze man die er uitkomst voor zijn mening. Jammer dat er altijd mensen zijn die dan menen bedreigingen te moeten uiten zonder zich eerst even te verdiepen in wat hier aan de hand is. Erg opruiend artikel overigens, lijkt me niet echt “de vrouwelijke visie” want ik acht vrouwen in het algemeen wat verstandiger.

  • Verwilderde katten vormen een probleem, net als muizen en ratten. Als we mensen betalen om hier wat aan te doen, moeten die mensen zich daar voor schamen? En een slager of varkensboer, die veel meer dierenleed en dode dieren op het geweten heeft, mag die wel trots zijn op haar werk?

    Ik vind het ook niet leuk om katten geschoten te zien worden en zal altijd de voorkeur geven aan preventie boven bestrijding, maar als er eenmaal een flink aantal rondloopt en voor problemen zorgt, snap ik de keuze van de opdrachtgever van deze meneer.

  • Beste female vision; Vooraleer jullie uitpakken met een artikel zouden jullie toch eerst moeten nagaan waarover het allemaal gaat…eerst even zien hoe de vork aan de steel zit aub?? De jagerij krijgt van 1001 kanten kritiek te verwerken terwijl er dankzij de jagerij wel degelijk meer biodiversiteit is…lijkt ook dit u “ongelofelijk”(?) misschien onbegrijpelijk of onverenigbaar…wel, dan wil ik u aanraden om eens ‘met open vizier’ een bezoek te brengen aan een jager en natuurliefhebber als de heer in kwestie of een ander weidelijk jager. Ga n’s enkele dagen mee op pad en geef alles n’s een kans…u zal na afloop van enkele dagen ‘in het veld’ opkijken van de inzichten die u rijker bent geworden. Dan kan u alles in perspectief plaatsen en een artikel schrijven die streek gaat houden met de realiteit …Mvg en steeds tot u dienst voor meer info, de jachtconsulent.

  • De maker van dit column zou zich eerst eens moeten inlezen in het werk van deze beste man voordat er een hoop commentaar op wordt gegeven. Jagen heeft niet alleen maar slechte punten zoals vele denken. Jagers zijn juist heel erg nodig, zeker in Nederland. Er zijn allerlei vergunningen nodig om te mogen jagen en er zijn duidelijke afspraken over gemaakt. Het ziet er misschien zielig uit maar waarschijnlijk zit er een goede reden achter en is het niet zomaar gedaan.

  • If it is your messing cat, you should have taken care of it. It became a stray cat that does much Harm to nature , you should be ashamed About it.

  • Weer een propaganda site van een vieze veganist wilde katten moeten gewoon bejaagd worden het loopt de spuigaten uit met al die katten in de natuur boem !!!!!! Weg ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *