Female Vision

Een vraagje voor alle paardenmeisjes, jong en oud!

Paardenmeisjes, ik was er eentje of sterker nog, ik ben er een, maar dan een hele oude. Een paardenmeisje dat ben je al heel jong maar blijf je wel de rest van je leven. En mijn god, wat heb als klein en veel te jongensachtig meisje idiote dingen gedaan. Uren lang op het schoolplein samen met een vriendinnetje ‘paardje’ gespeeld. Daarbij sta je omstebeurt zogenaamd als paard vastgebonden met een nagemaakt hoofdstel. Dan ging je vriendinnetje de onderkant van je schoenen als hoeven schoonmaken en je ‘manen’ bosrtelen. Vervolgens mocht je met de zogenaamde ruiter op je rug rondjes over het schoolplein ‘draven’.

En net iets ouder waren alle dagen gevuld met rondhangen op een manege. En als je dan een privé paard mocht bosrtelen dan was je oprecht het gelukkigste meisje op aarde. Heel soms trok je het grote lot en mocht je een paard droogstappen. Verkleumd en doodmoe thuiskomen maar met een niet van je smoel te meppen dikke glimlach.

Paardenmeisjes… de angst van iedere papa en ieder lief. Het kost papa’s bakken geld en partners weten dat als ze voor een paardenmeisje gaan ze altijd op een tweede plek zullen staan.

Maar er is me in al die jaren nog iets anders opgevallen. Ik ben namelijk nog nooit een paardenmeisje tegen gekomen die niet ook van honden houdt.

Zouden paardenmeisjes dan ook hondenmeisjes zijn?

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *