Female Vision

Bewezen! Babypraat tegen je hond heeft voordelen!

Iedereen kent ze wel, mensen die op een redelijk gênante wijze een gesprek met hun trouwe viervoeter. Om het compleet te maken gebruiken ze daarbij zo’n uiterst irritant babystemmetje. Inderdaad…als je er naast loopt schaam je je kapot. 

Maar ondanks dat het er werkelijk belachelijk uitziet is het gebruik van een babystem tegen je hond best slim. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat juist dat babystemmetje de aandacht van je hond aanscherpt en hondeneigenaren zich op deze manier sociaal verbinden met het dier.
Slimme koppen van de Universiteit van York in het Verenigd Koninkrijk hebben getest of het gebruik van “hondgerichte” hoge spraak het begrip voor honden, zoals babypraatjes voor baby’s, vergemakkelijkt.
De conclusie: “Uiteraard weten we dat we honden niet kunnen leren praten, dus we wilden weten of “kinderachtige hondenpraat” ook een functie heeft voor honden, of dat het gewoon iets is dat we meestal gebruiken met onze huisdieren in een cultuur waarin we denken aan honden als een deel van het gezin. We hebben aangetoond dat honden gevoelig zijn voor dit soort spraak en dat het gebruik ervan handig kan zijn om te gebruiken wanneer je een hond voor de eerste keer ontmoet, of als je een interactie hebt met de hond van een kennis, bijvoorbeeld.

Een super handig onderzoek dus om je baby gebrabbel tegen iedere viervoeter te rechtvaardigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *