Female Vision

Niet alleen boetes, Staatsbosbeheer verwijdert zelfs het hooi!

Vandaag werden de eerste dierenvrienden beboet voor het voeren van de uitgehongerde grazers op de Oostvaardersplassen. 

Deze maatregel werd op social media stevig veroordeeld. Veel mensen die de actie om de dieren bij te voeren steunen reageerde fel en verontwaardigd.
“De wereld op zijn kop, de mensen die de dieren proberen te redden straffen terwijl eigenlijk Staatsbosbeheer hier degene is die een boete zou moeten krijgen voor het moedwillig laten lijden van deze kansloze dieren”. Een van de vele reacties die op facebook te lezen is.
Staatsbosbeheer weigert de boordmagere dieren bij te voeren, dat is inmiddels bekend maar ze gaan zelfs een stapje verder dan dat.
Vandaag zijn ze actief aan de slag gegaan op het terrein van de Oostvaardersplassen om het hooi wat door dierenvrienden was gebracht weg te halen. Medewerkers van Staatsbosbeheer slepen de hooibalen weer weg bij de noodlijdende grazers vandaan, ze zien ze toch kennelijk echt liever sterven van de honger.
Foto: Facebook Rianna Neuteboom

Tags: , , ,

Reacties (29)

 • Ik hoop voor deze medewerkers van staatsbosbeheer dat ze s’avonds zonder schulgevoel lekker aan tafel kunnen gaan zitten hun maaltijd eten in een fijne warme omgeving , ik zou dit persoonlijk niet kunnen iemand die dit wel kan heeft geen grijntje gevoel naar mijn mening. Ik kan er met mijn pet niet bij dat deze mensen het niet inzien en niet of op staande voet ontslag nemen of het door de ogen zien. Van mij part mogen ze deze medewerkers en degene die deze idiote plannen hebben gemaakt zonder kleren in dit ” park” opsluiten en dezelfde dood als die dieren ondergaan .

 • Te ziekelijk voor woorden. Dank voor jullie openlijke berichtgeving hierover………
  Wederom een doofpot lijkt het..😢

  Mijn webside is helaas verouderd en gebeurd niet zoveel meer mee.
  Probeer wel via facebook jullie berichten te posten.
  Helaas lijkt dat ook niet echt te lukken

 • “De natuur zijn gang laten gaan”. Maar er is helemaal geen “natuurlijke” situatie. Overal waar dieren wonen zonder hekken, dus wel volgens de natuur, gaat het goed. De dieren die niet belemmerd worden door hekken trekken naar plekken waar nog voedsel te vinden is, natuurlijk voedsel. Deze dieren zien er ook goed uit.
  De dieren van de Oostvaardersplassen zijn opgesloten zoals in een concentratiekamp. Alleen sneue mensen spreken dan nog van “natuur”. Ik begrijp niet dat zulke mensen niet afgestraft worden. Ik begrijp niet dat zulke mensen zich ongestraft te buiten kunnen gaan aan dierenmishandeling. Te walgelijk voor woorden, zulke mensen.

 • Laat de natuur zn gang gaan zeggen ze…wel als er een gans vast gevroren is, een meerkoet aangereden, een meeuw zijn vleugel bezeerd, een zeehond ziek op het strand ligt, een walvis bij Texel strand…zo kan ik nog wel doorgaan.
  Dan komt de dierenambulance, en worden de dieren weer opgelapt en vrij gelaten.
  Geen enkel dier moet lijden.
  Dat de hulpverleners voedsel brengen en bekeurd worden is Nederland op zn smalst.
  Staatsbosbeheer wil gewoon zn fouten niet erkennen, een principe kwestie over de ruggen van de arme dieren.
  De natuur zijn gang laten gaan…dus ziekenhuizen, dierenasiels, dierenambulances, artsen, dierenartsen enz allemaal afschaffen.
  Het is schandalig dat in een welvarend land als Nederland dieren zo moeten lijden.
  Overbevolking? Deze dieren hebben er niet om gevraagd om als trekpleister te dienen in Nederland.
  Als staatsbosbeheer zo graag een wildpark wil, zorg er dan ook voor dat het onderhouden wordt voor de dieren die er verplicht moeten wonen en…
  Een wilpark?? Aangelegd met speciaal gefokte dieren?
  Dat is geen wildpark maar een verkapte dierentuin. ZORG DAN OOK VOOR DE DIEREN verdomme.
  Als er te veel dieren komen, schiet dan selectief af voor de winter. Liever humaan dood dan creperen.
  Ik hoor ook niets van de Dierenbescherming. Die zouden ook in de bres moeten springen voor deze dieren.
  Een groot schandaal.

 • Het is ronduit belachelijk dat dit kan in dit land! De natuur zijn gang laten gaan? Deze dieren leven niet in de natuur! SBB jullie vinden dus dat als je een dier opsluit in de buitenlucht dan leven ze in de natuur?! Zullen wij Nederlanders jullie eens opsluiten in de “natuur”zodat jullie lekker van de buitenlucht kunnen genieten? Maar dan wel zonder eten en drinken! Jullie zijn beesten!

 • Dat deze dieren zo moeten lijden is het werk van sadisten, Maar ik weet zeker dat hoe dan ook deze sadisten hun straf niet zullen ontlopen, En je vraagt je af WAAR BLIJFT DE DIERENBESCHERMING .???’ Anne

 • Astrid van Ooijen

  Waar zijn ze in godsnaam mee bezig .Natuurlijke selectie in een gecultiveerd natuurgebied dat kan helemaal niet . Open de oren en ogen mensen .
  Laten we dit gebeuren ?????
  Het is te stom voor woorden , echt .
  Dierenbescherming is een organisatie van Lik Me Vestje , ik heb er 10 jaar voor gewerkt als afdelings-inspecteur en geloof me het is een flut organisatie die danst naar de pijpen van hun donateurs en vooral niet in een kwaad daglicht willen worden gesteld .
  Dit is hun kans , STA OP EN DOE WAT .
  Mijn mening : We unite and take ACTION !!!!!
  Want met dit beleid kan ik niet leven . Desnoods ga ik naar Den Haag en ga in hongerstaking .

 • Jo Wittevrongel

  Wij Belgen hebben ook ons schandalen inzake dierenleed maar onze overheid doet er wel iets aan. Dit kan geen enkel natuur mens goed keuren. Heeft ook niks met natuur te maken. Schande !!!

 • Natuurlijke selectie …wat een ONGELOOFLIJKE ONZIN. En dit noemt zich STAATS BOSBEHEER ??? Waar is verdomme de dierenbescherming want dit is gewoon 100% dierenleed. Ik heb verschillende jaren een kinderboerderij beheerd en organisatie’s als dierenbescherming kunnen je leven heel zuur maken voor de kleinste onzinnige voorvallen ….maar waar ze nu echt nodig zijn daar laten ze het afweten. En Staats Bosbeheer is een ongeorganiseerde op geld berustende hersenloze organisatie die uit het oog verloren zijn waar ze in eerste instantie voor zijn.

 • Wie heeft dit verzonnen? Welke idioot is hier verantwoordelijk voor? De overheid, dat sowieso een sadistische maffia bende is ? Ja zelfs hier in Nederland is de regering sadistisch.Grenzen open voor de dierenb weg die omheining of een humane dood. Alsjeblieft , dit leed MOET stoppen

 • Wat een klootzakken die deze dieren laten lijden. Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk. Ik lig er vaak wakker van. En dé dierenbescherming doet helemaal niets. Daar moet ik niets meer van hebben. Ik gaf altijd aan de dierenbeschermijng. Nu niet 1. euro meer. Wij zouden er maar toe moeten gaan. Met duizende mensen, met een vracht voer. Kijken wat die klootzakken daar tegen willen doen. Is er iemand die wat zou willen tegenhouden. Boswachter, of geen boswachter. Uitkleden. Zonder eten 2. dagen laten staan ijn de kou. En dan zonder eten. Smeerlappen. Ik gun ze van alles. Behalve iets goeds.

 • we hebben wat te zeggen over mensen die schapen slachten voor een feest, nee hier scoor je punten om dieren zo te laten lijden. Hier zou je nou kamer vragen over moeten stellen maar er valt niets aan te verdienen dus niet interessant. Nou op wie zal ik stemmen in maart ik walg van deze maatschappij met zijn dubbele normen en waarden en zijn huigelijk gedrag. Staats bosbeheer is in mijn oordeel onmenselijk en houdt alleen van zichzelf want dierenleed wie wilt dit nu. Als er teveel zijn schiet ze dan af maar lijden dat doe je een dier niet aan. Nee dit zijn voor mij geen mensen maar vreselijke egoïsten die alleen aan hun eigen hachje denken. Ik hoop dat er snel een oplossing komt want iedere dag is er een teveel voor deze dieren. Trouwens dit lijkt wel een honger winter maar dan voor de dieren en daar hebben we elk jaar onze mond van vol. Nee boswachters jullie zijn in mijn ogen heel maar dan ook heel erg gedaald een dikke nul voor jullie gedrag. Ik hoop dat de rechter meer heeft met dieren en de boetes kwijt scheld.

 • Allemaal het lidmaatschap opzeggen, dan verdwijnen ze vanzelf! Ze verwekken teveel ergernis.
  Er zijn genoeg goeie mensen om het daarna over te nemen of een nieuwe organisatie te starten.

 • Staats bos beheer noemt in Vlaanderen natuurpunt en zit vol met geitenwollen sokken “vrijwilligers” ,die hanteren de zelfde dogma’s dieren moet kunnen overleven in de natuur ,zij gebruiken konik paardjes en galloway runderen om aan “natuurlijke” begrazing te doen in gebieden die hen zijn toegewezen ,deze gebieden zijn gewoonlijk veel te klein ,of de kudde te groot en dit zooitje “wereldverbeteraars” is dus verantwoordelijk voor een wrede dood van veel dieren , zelf hebben wij drie paarden die dagelijks buiten hun krachtvoer 20 kg hooi per dier bij krijgen omdat er in de winter NIKS eetbaars meer groeit ,ik volg dat clubje nitwits dan ook op de voet en onze dierenrechten organisatie heeft al enkel processen lopen steeds met slechte afloop voor hen , onze paarden mochten geen stallingen hebben en niet bijgevoederd worden ,ik ben naar de burgemeester gestapt en die heeft hen weide verbod gegeven ,ik heb de leider beloofd als ik hem nog in de buurt van de paarden zie ,ik hem verzuip, al twee jaar niks meer van gehoord , deze nitwits dienen door de dierenvrienden verjaagd te worden desnoods met geweld

 • Irene hadjidakis

  Beste medewerkers van Staatsbosbeheer. Ik durf te wedden dat het verhaal klopt en dat je dit doet omdat je gelooft zo te zorgen voor ‘de soort’.
  MAAR: dit is een stukje natuur waar ook mensenkinderen lopen, en samen met hen zouden deze dieren wél kunnen overleden….wat maakt dat u zo harteloos kunt handelen….dat hoeft écht niet…..niets en niemand kan u dwingen de dood te bewerkstelligen, en u kunt dus ook niemand verantwoordelijk maken voor uw daad. …. ik zou niet graag in uw schoenen staan en erachter komen wat een robot ik geworden ben dat ik vind eten voor hongerende dieren weg te halen…..sterkte

 • Staatsbosbeheer, experts in dierenleed. Dat dit in een land als Nederland gewoon maar kan. En NIEMAND die er iets tegen doet. Ik walg ervan!

 • De mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn verdienen het niet om te leven, speciaal de twee figuren niet die de hooibalen weer bij de dieren weghalen

 • De dieren worden door Staatsbosbeheerbij gevoerd.Voor publiek geld niet voeren.Zijn de foto’s die hierboven geplaatst zijn genomen in de oostvaardense plassen?Deze dieren zijn m.i. verdronken…ze zijn namelijk opgezwollen.Uitgehongerde dieren zijn broodmager…..

  • De Oostvaardersplassen bestaan voor een groot deel uit water en ja daar verdrinken ook dieren in omdat ze de kracht niet meer hebben om overeind te komen. En als het aan Staatsbosbeheer ligt wordt er geen enkel dier bijgevoerd wat daar loopt.

 • Dit is inderdaad reine waanzin wat daar door Staatsbosbeheer gebeurt. Dieren opsluiten in een gebied en laten verhongeren is geen natuurbeheer of hoe me dat ook wil noemen. Een dier in de natuur verplaatst zich als die niet meer voldoende voedsel vindt op het stuk waar die op dat moment verblijft. Zet je er een hek om verhinder je de natuurlijke beweging van overleven. Ben ik nu zo dom of is het bij Staatsbosbeheer een poging om wat krom is gewoon proberen recht te lullen. Als je de baas van Staatsbosbeheer opsluit in een woning met normaal alles gevuld met levensmiddelen en als dit opraakt de deuren evengoed gesloten houdt om naar de winkel te gaan om nieuwe te kopen zal hij overlijden net als die dieren die hij achter hekken zet. Ook hij zal naar de winkel willen om te overleven!!!!!! Ik dacht dat in Nederland wel wat wijzere mensen rondliepen……. We maken ons druk als er een katje in de boom zit, komt de brandweer erbij om het beestje te redden. En dit wat daar gebeurt noemt men een natuurlijk evenwicht. Maak dat de kat wijs……….

 • Noord Oost Polder

  Mij benieuwen of iemand in de toekomst wordt beboet of gestraft als diegene de ‘holocaust van de Oostvaardersplassen- 2018’ durft te ontkennen.

 • IK moet zwaar denken als in Afrika daar zijn de kinderen van gelijke aard en sterven net als het drama.
  IK VRAAG MIJ SOMS AF OF ONZE EERSTE en TWEEDE KAMERLEDEN DIT ZIEN (HORROR FILMPJE KIJKEN JONGENS).
  Hebben wij nog niets geleerd van de massale sterfte van de akker en weidevogels tussen 2007 en 2012 toen stierven van de
  7 miljoen 5 miljoen vogels en je raad het nooit maar pesticiden stond plaats vier.
  Ik beschrijf later met de krantenknipsels hoe IK daar overdenk dat is niet mals zoiets verjaard ook niet.
  Sorry dat het stuk te lang is sterkte allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *