#Adidas en #Parley maken hippe zwemkleding van plastic afval uit de oceaan!

Sportmerk Adidas komt met een prachtige nieuwe innovatie waar mijn ‘groene’ hartje absoluut sneller van gaat kloppen. De ontwerpers van Adidas gebruiken voor hun hippe zwemkleding nu plastic afval uit de zee.

Ze gebruiken dit afvalproduct ook al om coole sneakers van te maken. Iedereen heeft ongetwijfeld wel eens de schokkende beelden gezien, hoe men gigantisch veel plastic afval uit de maag van bijvoorbeeld een walvis haalt. Dat plastic afval een gevaar is voor onze zeeën en alles wat daarin leeft is een feit. Adidas kijkt niet weg van dit probleem… gelukkig! 

Adidas werkt voor dit project samen met Parley For The Oceans, die al eerder een zwemkledinglijn van visnetten maakte. Nu gaan ze het plastic afval uit de kustgebieden gebruiken. Ze zetten het plastic om in het zogenaamde Econyl, wat dezelfde eigenschappen heeft als nylon waar zwemkleding doorgaans van wordt gemaakt. Volgens Adidas is dit nieuwe product zeker net zo goed als haar polyester tegenhangers. 

De ontwerpen zijn geïnspireerd op de oceaan en de grafische prints en het gebruik van blauw zijn bedoeld om het ​​zeegezicht te weerspiegelen. 

Wees niet bang! Ondanks dat het milieuvriendelijk is, wordt het zeer zeker geen alternatieve ‘geitenwollen sokken’ shizzle! 

Adidas wil in de toekomst al haar zwemkleding van dit goedje gaan maken… hulde aan Adidas en Parley!

De schoen van plastic afval:

Female Vision

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *