Female Vision

Nieuwe bizarre ‘gevaarlijke’ geboortetrend gaande!

Er is een behoorlijk vreemde geboortetrend gaande onder nieuwe ouders. Wanneer een baby geboren wordt middels een keizersnede, willen de kersverse ouders ze dat een uitstrijkje uit het geboortekanaal wordt aangebracht op de mond en de ogen van de baby.

Uhm nee, het is geen grap! Dit heet ‘microbirthing’ of ‘vaginal seeding’ en het zou ervoor zorgen dat het kind meer weerstand krijgt. 

Ondanks niet bewezen is dat het werkt en het zelfs gevaarlijk kan zijn, vragen vrouwen steeds vaker om deze excentrieke behandeling. 

De ouders hopen dat hun baby zo een goede darmflora krijgt en dat de behandeling later in hun leven allergieën en overgewicht tegengaat.

Volgens artsen is ‘microbirthing’ eerder gevaarlijk dan gezond. De jonge moeders kunnen ziektes zoals streptokokken, herpes of chlamydia hebben zonder dat ze dit weten. Bij ‘microbirthing’ kan het kind deze ziektes ook krijgen. “We hebben al eens moeten ingrijpen om deze handeling te voorkomen bij een vrouw met herpes en we verwachten problemen als dit populairder wordt”, schrijven artsen uit London. 

Het advies is namens deze artsen om dit niet te doen. Borstvoeding geven en antibiotica zo veel mogelijk mijden zijn veel beter voor de ontwikkeling van de baby.

Tags: , , ,

Comment

  • Wat een dom artikel! Een kind wat via de keizersnede geboren wordt mist de eerste ‘bevruchting’ met bacteriën die de basis leggen voor de bacteriën in de darmen die weer de basis vormen voor de weerstand van het kind. Als de moeder een goede darmflora heeft maakt ze in de laatste maanden van de zwangerschap een bifidus infantus aan, die bifidus is de basis van een gezonde darmflora en dus weerstand. Het kind wordt door t geboorte kanaal met de neus naar achteren geboren en komt daardoor ook in aanraking met een beetje ontlasting die de moeder ook tijdens het persen wat verliest. En komt zowel in het geboortekanaal als hierdoor in contact met bacteriën Vies praatje, maar mooier kan ik het niet maken.. ???? .Het is niet voor niets dat kinderen die met de keizersnee geboren zijn relatief vaker problemen hebben als CARA en eczeem..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *