Female Vision

Dat ‘irritante’ beenwiebelen is gewoon gezond!

Iedereen kent ze, die irritante beenwiebelaars. Als je er naast zit ben je in staat ze een corrigerend tikje te geven want al dat gewiebel en getik dreunt gigantisch door. 

Maar voor alle wiebelaars onder ons, lekker mee doorgaan hoor! Er

is namelijk bewezen dat het gezond is.

De meeste van ons zitten dagelijks uren achter elkaar; in de auto, op de bank of op ons werk. En al dat zitten, hoe lekker soms ook is helemaal niet goed voor ons. De bloedtoevoer naar je benen vermindert, waardoor je sneller kans hebt op hart- en vaatziekten. 

Uit een recentelijk onderzoek van de Universiteit van Missouri blijkt dat het tikken met je benen deze nare aderaandoeningen kan voorkomen.

Er werd bij 11 jonge mannen en vrouwen de vaatfuncties vergeleken. Een groep moest 3 uur lang iedere paar minuten wiebelen met hun been. De andere groep moest stil blijven zitten. 

Na de test werd bij beide benen de bloedtoevoer gemeten. En wat bleek? In het been dat bewogen had was een toename in bloedstroom te zien, terwijl in het been dat niet bewogen had een lage bloedstroom te zien was. Het tikken van je been terwijl je zit is dus voldoende om aderaandoeningen (zoals ontstekingen) te voorkomen.

Uiteraard is dit wiebelen en tikken geen vervanging is voor wandelen of sporten maar als je bijvoorbeeld kantoorbaan hebt en lang moet zitten…dan vooral lekker doen! 

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *