Female Vision

Bangalijst gaat weer rond op scholen!

Als Vindicat straks weer leden gaat werven dan moeten ze even naar de Hoeksche Waard. Daar gaat een zogenoemde ‘bangalijst’ rond. 

Kennelijk hebben een aantal jongens op deze school  van #metoo helemaal niks geleerd. Op de lijst die rond gaat op school, worden meisjes van 13 t/m 18 jaar op hun lichaam ‘beoordeeld’ en zelfs worden snapchat- en Instagramgegevens genoemd.

Het gaat hier voornamelijk om meisjes van de Willem van Oranje en het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland. Achter de namen van de meiden staan dingen als ‘grote borsten’ en ‘lekker lichaam’. De lijst wordt als een PDF-bestand via WhatsApp verspreid.  

Twee oud-leerlingen maken de kwestie nu openbaar. De 17-jarige Lynn en June staan zelf niet op de lijst. Wel hebben ze meerdere vriendinnen die erop staan en die zich hierdoor behoorlijk ellendig voelen.

“Deze meisjes kunnen zich hierdoor zo onzeker gaan voelen en daarnaast ook onveilig”, vertelt June. “Helaas durven zij niet voor zichzelf op te komen. Wat wij begrijpen, want als je dertien bent en er wordt over je gezegd dat je al ‘redelijk goed ontwikkeld’ bent, durf je daar niks over te zeggen tegen iemand hogerop.”

Dappere Lynn en June willen voor deze meiden opkomen en het signaal afgeven dat zo’n lijst echt mensen kan beschadigen. Ze vinden dat er meer over gesproken moet worden.

“Wat we willen zeggen is dat het wekelijks, misschien wel dagelijks overal gebeurt dat meiden als objecten worden gezien en dat er van alles wordt gezegd over deze meiden die compleet onschuldig zijn.”

Om hoeveel meisjes het gaat is onduidelijk. De Willem van Oranje laat in een schriftelijke reactie weten de lijstjes ‘verwerpelijk’ te vinden. De school is naar de politie gestapt.

Bron: RTV Rijnmond

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *